keukenwerkbladen

Composiet werkbladen

Wat is composiet?

Composiet aanrechtbladen zijn samengestelde aanrechtbladen (vandaar ‘composiet‘, vergelijk met ‘composed’ = ‘samengesteld’) die bestaan uit gerecycled graniet, kwarts en harsen. Hoewel een composiet werkblad dus natuursteen bevat, is het technisch vervaardigd product.

Soorten Composiet

Nagenoeg elke kleur, elke tekening is mogelijk in composiet.  Alle materialen kunnen nagebootst worden en het verschil tussen natuursteen en composiet is zo goed als onzichtbaar.

Meer info over de keuze mogelijkheden vind je oa op silestone.com

 

voordelen van composiet

  • POnderhoudsvriendelijk
  • PKrasbestendig
  • PHygiënisch (niet poreus)

nadelen van composiet

  • ONiet goedkoop
  • OThermo-schock: scheuren door extreme temperatuursverschillen
  • OVerkleuring door hete pannen
    Keukens-stroo-berlare-werkblad-composiet

    Mogelijke afwerking van composiet werkbladen

     

    afwerking oppervlak

    Er bestaan drie soorten afwerking voor een composieten werkblad: hoogglans, matglans (gezoet) en geborsteld (satin). De afwerking ontstaat uit de manier van polijsten. Hoe gladder het oppervlak, hoe meer glans en hoe dichter de toplaag.

    HOOGGLANS

    Een werkblad met een hoogglans afwerking heeft het voordeel dat het oppervlak sterk afgedicht is waardoor het minder gevoelig is voor vlekvorming. Een werkblad met een hoogglans toplaag heeft een luxe en moderne uitstraling.

    GEZOET EN SATIN

    Werkbladen met een matte afwerking (gezoet en satin) hebben een robuuste uitstraling maar zijn wat gevoeliger voor vlekvorming. Dit komt omdat de toplaag minder gepolijst is en dus relatief open van structuur. Na een aantal maanden gebruik, wordt deze gevoeligheid overigens steeds minder. Het materiaal kan na verloop van tijd door invloeden van buitenaf iets donkerder van kleur worden.

    Kleuren

    Onderhoudsinstructies

    Hoewel er in de handel specifieke onderhoudsproducten beschikbaar zijn voor composiet, volstaan een vochtige doek en wat afwasmiddel, of een oplossing van azijn en water, voor het dagelijks onderhoud van je composietsteen. Heeft je composiet een doffe schijn, dan heb je wellicht last van kalkaanslag. In dat geval kan je het blad eens opkuisen met onverdunde azijn. Spoel steeds grondig na.

    Wil je het oppervlak iets grondiger schoonmaken, gebruik dan een sopje van warm water en wat CIF cream (wit neutraal). Veeg het blad vervolgens schoon met een doek en spoel grondig na met warm water. (Grondig naspoelen is belangrijk, want ook CIF kan zorgen voor een doffe schijn).

    Laat vlekken van dranken of voedsel niet opdrogen. Heel wat dranken, zoals koffie, thee en frisdranken bevatten agressieve stoffen. Daardoor zijn opgedroogde vlekken moeilijker te verwijderen. Opgedroogde voedingswaren zoals kauwgom, mosterd of vet kan je wegschrapen met een stompe kunststof schraper. Maak het oppervlak nadien schoon met wat huishoudazijn en water en spoel grondig na.

    Hardnekkige vlekken
    Hardnekkige vlekken op je composietsteen kan je het best verwijderen met wat CIF cream, onverdund op een zachte spons (gebruik geen schuurmiddel of schuurpons!). Veeg grondig op de vlek en spoel na met warm water.

    keukens stroo

    Advies op maat

    40 jaar ervaring

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

    Nieuwste technieken

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

    Kwaliteit primeert

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.