keukenwerkbladen

Keukenwerkblad in hout

Houten werkbladen

 Massief houten werkbladen zijn mooi, slijtvast en duurzaam. Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten. Houtsoorten zoals teak, mahonie, beuk of eik zijn door hun harde structuur zeer geschikt als werkblad voor in de keuken.

Door het goed te onderhouden zal je werkblad een leven lang meegaan. Je kan het afschuren en opnieuw afwerken om krassen te verwijderen (waardoor het er steeds mooier zal uitzien).

 

 

voordelen van een keramisch werkblad

 • PWarme en sfeervolle uitstraling
 • PBetaalbaar
 • PTijdloos te combineren
 • PElk werkblad is uniek

nadelen van keramisch werkblad

 • OGevoelig voor vocht en warmte
 • OKrasgevoelig
 • OOnderhoudsintensief
  Keukens-stroo-berlare-werkblad-composiet

  Mogelijke afwerking van composiet werkbladen

   

  Er bestaan drie soorten afwerking voor een composieten werkblad: hoogglans, matglans (gezoet) en geborsteld (satin). De afwerking ontstaat uit de manier van polijsten. Hoe gladder het oppervlak, hoe meer glans en hoe dichter de toplaag.

  HOOGGLANS

  Een werkblad met een hoogglans afwerking heeft het voordeel dat het oppervlak sterk afgedicht is waardoor het minder gevoelig is voor vlekvorming. Een werkblad met een hoogglans toplaag heeft een luxe en moderne uitstraling.

  GEZOET EN SATIN

  Werkbladen met een matte afwerking (gezoet en satin) hebben een robuuste uitstraling maar zijn wat gevoeliger voor vlekvorming. Dit komt omdat de toplaag minder gepolijst is en dus relatief open van structuur. Na een aantal maanden gebruik, wordt deze gevoeligheid overigens steeds minder. Het materiaal kan na verloop van tijd door invloeden van buitenaf iets donkerder van kleur worden.

  Soorten houten werkbladen

             

   

  afwerking oppervlak

  RIVER WASHED

  Matte en grove textuur (reliëf & diepte)

  SATIN

  Mat en vlak (voelt iets ruwer)

  SILK

  Matte afwerking met een subtiele glansafwerking (coating).  Voelt zacht en aangenaam.

  Onderhoudsinstructies

  Onderhoud is afhankelijk van de afwerking van je houten werkblad.  Je werkblad dient sowieso behandeld te worden, hetzij met een vernislaag of met olie behandeld.

  Is het hout met olie behandeld, kan het in geval van kleine beschadigingen of vlekken opgeschuurd worden. Vervolgens moet het opnieuw met olie behandeld worden. Het is verstandig om een houten werkblad minstens twee maal per jaar te behandelen met een minerale onderhoudsolie.

  Algemeen kan je je werkblad reinigen met een neutraal schoonmaakproduct.

  Vochtige vaatdoeken of handdoeken laat je best niet te lang op een houten werkblad liggen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen (chloor, bleekmiddel, gootsteenontstopper). Deze kunnen ernstige verkleuringen in het werkblad veroorzaken.

  keukens stroo

  Advies op maat

  40 jaar ervaring

  Onze jarenlange ervaring maakt van ons een betrouwbare en solide partner.

  Nieuwste technieken

  Er wordt steeds gewerkt met en volgens de nieuwste technieken.

  Kwaliteit primeert

  Om het even welk keukenbudget u spendeert, u mag steeds rekenen op kwaliteit en vakmanschap.