keukenwerkbladen

Keukenwerkblad in hout

Houten werkbladen

 Massief houten werkbladen zijn mooi, slijtvast en duurzaam. Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten. Houtsoorten zoals teak, mahonie, beuk of eik zijn door hun harde structuur zeer geschikt als werkblad voor in de keuken.

Door het goed te onderhouden zal je werkblad een leven lang meegaan. Je kan het afschuren en opnieuw afwerken om krassen te verwijderen (waardoor het er steeds mooier zal uitzien).

 

 

voordelen van een houten werkblad

  • PWarme en sfeervolle uitstraling
  • PBetaalbaar
  • PTijdloos te combineren
  • PElk werkblad is uniek

nadelen van een houten werkblad

  • OGevoelig voor vocht en warmte
  • OKrasgevoelig
  • OOnderhoudsintensief
    Keukens-stroo-berlare-houten-keukenwerkblad
    Soorten houten werkbladen

    MAHONIE

    Een robuuste houtsoort met een roze tot roodbruine uitstraling en  isbijzonder geschikt als werkblad.  Er zijn diverse soorten mahonie die onderling in structuur van elkaar verschillen. Zo is Sapeli mahonie wat fijner van structuur dan Sipo mahonie.

    EIKEN

    Eikenhout is geelbruin tot donkerbruin van kleur. De kwaliteit van het hout hangt af van de soort eik. Voor werkbladen wordt meestal Europese eik gebruikt. Deze bomen zijn langzaam gegroeid waardoor de structuur een prima dichtheid heeft om te dienen als keukenwerkblad.

    KERSEN

    Kersenhout heeft een roodbruine kleur en is fijn van structuur.  kersenhout  komt meestal uit de Verenigde Staten. De mooie gevlamde tekening geeft een luxueuze uitstraling aan het werkblad.

    BAMBOE

    Is een duurzaam en keiharde houtsoort die vele opties biedt qua verwerking en look; rechtlijnig tot wild lijnenpatroon.  Het is bovendien een snelgroeiende soort waardoor ecologisch verantwoord.

    Onderhoudsinstructies

    Onderhoud is afhankelijk van de afwerking van je houten werkblad.  Je werkblad dient sowieso behandeld te worden, hetzij met een vernislaag of met olie behandeld.

    Is het hout met olie behandeld, kan het in geval van kleine beschadigingen of vlekken opgeschuurd worden. Vervolgens moet het opnieuw met olie behandeld worden. Het is verstandig om een houten werkblad minstens twee maal per jaar te behandelen met een minerale onderhoudsolie.

    Algemeen kan je je werkblad reinigen met een neutraal schoonmaakproduct.

    Vochtige vaatdoeken of handdoeken laat je best niet te lang op een houten werkblad liggen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen (chloor, bleekmiddel, gootsteenontstopper). Deze kunnen ernstige verkleuringen in het werkblad veroorzaken.

    keukens stroo

    Advies op maat

    40 jaar ervaring

    Onze jarenlange ervaring maakt van ons een betrouwbare en solide partner.

    Nieuwste technieken

    Er wordt steeds gewerkt met en volgens de nieuwste technieken.

    Kwaliteit primeert

    Om het even welk keukenbudget u spendeert, u mag steeds rekenen op kwaliteit en vakmanschap.